si mai multa lume, si mai putini oameni
Despre ..pisiciBlogArhiva blogGalerieSeriiComercialblog rss
 
"experimentez"
2014-03-10 03:14:52
Capatasem o antipatie acum cateva luni pentru expresiile care contineau ideea de "experimentez". Nu mi-a tecut, dar nu mai e in faza acuta, si pare ca asta e tot ce pot face.
Cred ca drumul nostru prin experienta asta pe care o numim viata este doar unul. Si pe masura ce mergem pe el lasam semne pe ici si pe colo, la rascrucile care conteaza pentru noi, semne care zic daca am luat-o la stanga sau la dreapta. Putem sa ne gandim la chestia asta in doua feluri. De fapt eu, eu pot. Voi nu stiu.
Primul fel ar fi ca avem un numar nelimitat de semne pe care le putem lasa in urma, ca si cum am marca cu o carioca. Al doilea este ca lasam de fiecare data ceva de-al nostru, din bagajul cu care am pornit pe drum.
Pentru mine e varianta a doua. Si de asta mi se par asa importante alegerile pe care le facem, si cred ca daca nu suntem siguri de ce vrem, mai bine nu facem nimic. Cred ca a alege sa nu mergem inainte e o solutie mai buna decat a experimenta un drum.
Ca altfel poate ne trezim intr-un loc unde zicem ca ne-a dus viata si ne dam seama ca nu prea e pentru noi.
Sunt foarte convins ca putem face tot ce ne punem in cap in viata asta, depinde doar cata energie suntem dispusi sa dam pentru acel lucru. Numai ca uneori ne incapatanam sa o facem in felul nostru, si atunci parca mai rau impingem lucrul ala decat sa ne apropiem de el.
Imi vin in minte cateva lucruri pe care vroiam sa le fac "my way", si ma incapatanam atat de tare sa nu fie "altfel" incat aproape ca uitasem care era "asa"-ul meu. Nu as vrea sa se inteleaga gresit, cred ca modul in care ajungem intr-un loc este mai important si ne reprezinta mai bine decat locul in care ajungem.
Poate ca e varianta a doua si pentru ca ma atrag lucrurile cu valoare, si valoarea e data de raritate. Asta pune o presiune pe noi privind directia pe care o alegem, dar ne si obliga sa ne dramuim mult mai bine alegerile sau momentele cand e nevoie sa aruncam bagajul ca sa ajungem mai repede la ultima constanta.
Si pentru ca nu stiam de ce nu pot dormi si ma apuca scrisul la ore din astea: luna martie e ciudata pentru mine. E cu primavara si cu pretextele astea adorabile de dat flori, dupa care incepand cu azi trece la date cand au disparut fiinte dragi din viata mea. Cateva zile mai incolo sunt niste ani de la cineva si 6 luni de la C. Pe 25 iar ani. Imi plac cifrele, dar parca cateodata ... as vrea sa fie direct toamna, sa vad cine mai dispare si anul asta, ca dupa ultimii 3 ma simt fragezit pentru orice.
- da, iar postez la 3:14, dar macar nu o sa fie 3:14:15, ca tot ziceam de cifre ...
Acum presimt ca o sa dorm foarte bine! :)
Lasa un comentariu
Comentariile trebuie aprobate, deci nu vor apărea imediat pe site. E o soluție de moment împotriva spam-urilor.©Sorin Buturugeanu - 2006-2020. Toate drepturile rezervate. Reproducerea integrala sau partiala a materialului de pe acest site fara acordul autorului este ilegala.