si mai multa lume, si mai putini oameni
Despre ..pisiciBlogArhiva blogGalerieSeriiComercialblog rss
 
10
2013-11-18 11:52:34
Cand vedem ca cineva face ceva ce noi am face altfel tindem sa credem ca varianta noastra ar fi mai buna. Si in general "mai buna" asta inseamna mai eficienta. Adica ar ajunge la acelasi scop cu mai putine resurse cheltuite. De exemplu daca vedem un om care sapa 10000 de gropi pentru a planta pomi si sta un an pentru a face asta ne gandim ca noi am inchiria un excavator, sau l-am cumpara, l-am folosi si l-am vinde dupa ce ne-am facut treaba. Sau ca am plati 10 oameni pentru a face traba asta intr-o luna. Dar nu ne gandim ca poate nu stim exact care este scopul omului, si presupunem ca este fix cel de a planta copacii. Lucru care, intr-adevar s-ar face mai rapid si cu mai putine resurse avand ajutor.
Si-mi aduc aminte de bancul ala:
- cate tipuri de oameni exista?
- 10!
- care?
- cei care inteleg sistemul binar si cei care nu il inteleg.
E amuzant de crapa pietrele. Pana ne dam seama ca 10 poate insemna cam orice in functie de baza aleasa. Si atunci ne dam seama cam cat de penibili eram incercand sa aratam ca un lucru poate avea si o alta semnificatie decat cea pe care o vedea saracul "prost" cu harletul. Si realizam ca in cruciada noastra de a-l convinge sa ceara ajutor pentru a-si atinge scopul am uitat sa punem un minim de efort in a-i intelege scopul. Si ca in incercarea noastra de a arata ca o problema poate avea si alta solutie decat cea la care pare ca lucreaza cineva uitam sa cautam noi insine alte solutii.
Deci, cate tipuri de oameni sunt? :)
Eu zic ca vreo 7.125*GJDGXS [oameni] * 4 [tipuri de om pe care-i avem fiecare in noi].
Lasa un comentariu
Comentariile trebuie aprobate, deci nu vor apărea imediat pe site. E o soluție de moment împotriva spam-urilor.



©Sorin Buturugeanu - 2006-2024. Toate drepturile rezervate. Reproducerea integrala sau partiala a materialului de pe acest site fara acordul autorului este ilegala.