si mai multa lume, si mai putini oameni
Despre ..pisiciBlogArhiva blogGalerieSeriiComercialblog rss
 
Ceva nu e in regula
2010-12-05 08:48:39
Nu urmaresc cam nici un fel de stiri. La televizor nu m-am mai uitat de ani buni, ziare nu citesc si pe internet citesc din ce in ce mai putine chestii (o sa explic la un moment dat de ce). Dar mi-a ajuns la urechi faptul ca vor sa taie din concediul maternal, sa-l faca undeva pe la jumatate.
Inteleg de ce. Nu-s bani, doi ani era prea mult, sunt unele mame care au facut o cariera din a turna copil dupa copil stiind ca legea le protejeaza si s-au gandit ca prea multa europenizare strica. Mamele noastre probabil au avut doar cateva luni de concediu si nu a fost o tragedie.
De fapt este o tragedie. Si faptul ca se munceste mult si ineficient nu ar trebui sa fie o scuza. Inteleg ca planurile lumii nu sunt facute de oamenii de rand, dar noi le executam, si solutia nu e sa cautam ca nebunii reteta cu usturoi ci sa gandim inainte de a face ceva.
Am refuzat acum cateva luni sa mai fac prezenta la serviciu pentru ca pur si simplu simteam ca-mi inchid creierul intre orele alea (culmea, chiar era 9 to 5). Era un serviciu comod, plata era ok-ish dupa standardele de acum, era deja stiut ca nu stau peste program (in sensul ca la 5:00 bagam deja laptop-ul in rucsac) si adunam informatii.
Dar: plata nu era ok privind obiectiv, vreau sa fac ceva unde sa stau de placere si sa pierd notiunea timpului iar de invatat vreau sa invat, sa-mi exersez creierul, nu sa devin o enciclopedie de informatii. Sigur, financiar mi-ar fi fost mai bine cu banii aia in buzunar, dar am luat o decizie foarte buna.
E intr-adevar oribil ca nu poti face lucrurile care sunt normale dar inca exista solutii. Fiti inventivi!
Lasa un comentariu
Comentariile trebuie aprobate, deci nu vor apărea imediat pe site. E o soluție de moment împotriva spam-urilor.



©Sorin Buturugeanu - 2006-2024. Toate drepturile rezervate. Reproducerea integrala sau partiala a materialului de pe acest site fara acordul autorului este ilegala.