si mai multa lume, si mai putini oameni
Despre ..pisiciBlogArhiva blogGalerieSeriiComercialblog rss
 
N-o mai certa, iubeste-o!
2014-02-12 09:57:55
Aveam de vreo luna impulsul de a scrie ceva pe tema asta, dupa ce intr-o zi, mergand pe strada in spatele cuiva am auzit cum comunica prin telefon cu persoana lui. Tiipand, pe tonul ala care merge mana-n-mana cu "ti-am zis", "iti place sa ajungem mereu in situatia asta" si "de ce nu asculti ce-ti zic".
Mi s-a parut ca nu e genul de situatie care apare pentru prima data. Vorbele pareau stiute pe de rost si spuse cu fluiditatea call-center-ului dar cu indarjirea din "this is Sparta!". Deci, din pacate, erau repetate.
Suntem fiinte delicate, in care experientele lasa urme adanci. Si alea placute si alea neplacute. Nu cred ca astea doua se compenseaza in vreun fel, deci "iarta-ma" dupa ce am tipat la tine poate merge o data, de doua ori, de ț ori, daca reusesti sa explici cu o oarecare logica ce te-a apucat. Si nu cred ca o floare sau orice altfel de atentie din asta sterge lucrurile rele.
Ba chiar mi se pare o lipsa de respect sa vii cu flori dupa ce ai facut-o sa sufere. Normal ar fi sa iti ceri iertare, sa inteleaga de ce s-a intamplat si ca faci tot ce poti sa nu mai ajungeti in punctul ala, iar florile mai tarziu, cu alt motiv [sau si mai bine fara vreun motiv]. Ba chiar sunt unele experiente prin care daca il trecem pe celalalt omoram pentru totdeauna orice sansa de intimitate adevarata [dar asta e din alt episod].
E normal sa vrei sa scoti ce e mai bun din persoana de langa tine, dar daca ai ajuns sa fii destul de familiar cu ea incat sa-i vorbesti asa, dar nu stii cum sa i te exprimi aratand totusi respect ... [nu stiu cum sa termin fraza asta].
In contextul asta cred ca ar fi benefic sa vedem partile bune si din sarbatoarea asta care e primita cu atata "nationalism". E o ocazie, nu e batut in cuie cum trebuie sa o folosesti. Oricum, nu cred ca cei care arata revoltare fata de ziua asta pentru ca "nu-i a noastra" se bucura si bucura pe cineva zece zile mai tarziu.
Faptul ca cineva alege sa stea cu tine e un miracol in fiecare clipa, si daca nu poti vedea asta inseamna ca chiar nu-ti stii prioritatile. Bine, mai e si cazul in care e un cacat cu ochi, si atunci tot nu-ti stii prioritatile :).
O relatie ar trebui sa creasca ca doua liane care se incolacesc si se sprijina una pe cealalta.
--
* rolurile de mai sus nu sunt legate de sexul actorilor
** Cătălin, o astept pe aia geniala cu "tu n-ai voie sa ai pareri despre asta pentru ca [...]" :))
*** Cătălin este un exemplu de "asa da", in caz ca steluta de mai sus facea sa se inteleaga altfel. si ii doresc sa ramana asa mereu!
.01
Catalin "ASA DA"
2014-02-13 10:14:33
... E normal sa vrei sa scoti ce e mai bun din persoana de langa tine si e firesc sa faci asta atunci cand o iubesti, dar trebuie sa stii cand sa faci acest lucru. Sunt momente cand ea are nevoie doar de iubire si sustinere. Si ar mai fi o intrebare la care ar trebui sa te gandesti: Tu scoti ce e mai bun din tine?
P.S. ma bucur ca ma consideri o persoana din categoria "Asa da"
.02
2014-02-13 13:31:41
mi-a povestit odata un domn taximetrist cum era sa ramana dansul fara jumatate pentru ca nu o mai suporta. Lasa mereu usile la dulapuri deshise, el ii spunea mereu sa le inchida, ea le lasa in continuare asa, el se lovea mereu de ele... Panica! Divort! si s-a gandit domnnul ca, de fapt, si atunci cand se indragostise de ea, doamna sotie de taximetrist lasa usile deschise la dulapuri. Asa ca a inceput sa le inchida el si gata! and they lived happily ever after. The end. Dragut:)
Lasa un comentariu
Comentariile trebuie aprobate, deci nu vor apărea imediat pe site. E o soluție de moment împotriva spam-urilor.



©Sorin Buturugeanu - 2006-2024. Toate drepturile rezervate. Reproducerea integrala sau partiala a materialului de pe acest site fara acordul autorului este ilegala.