si mai multa lume, si mai putini oameni
Despre ..pisiciBlogArhiva blogGalerieSeriiComercialblog rss
 
elucid
2013-07-25 23:15:25
Nu stiu de ce obsedez [exagerez] pe tema asta in ultimul timp, dar stiu de ce m-am hotarat sa scriu despre ea.
In evolutia noastra ca specie am reusit sa producem destul de multe exemplare nereusite. Oameni neadaptati, fara viziune, egoisti, care urasc fara sa stie neaparat ce sau de ce. Am facut asta cu un succes mult mai mare decat am reusit sa ne aratam partile bune.
Din pacate nu cred ca suntem facuti sa ne putem multumi cu putin, sa ne asiguram traiul fizic si sa putem fi fericiti cu asta. Zic din pacate pentru ca am crezut un oarecare timp ca asta ar fi zen-ul suprem, integrarea noastra perfecta in natura. Dar ori nu am ajuns inca acolo, ori am depasit acum prea mult timp etapa aia ca se ne mai putem intoarce la ea. Ce imi e foarte clar e ca a ajunge intr-un punct fara a parcurge drumul pana acolo e periculos, pentru ca nu am intelege de ce suntem acolo, nu ar fi casa noastra.
Nu inteleg de ce multa lume [am auzit recent chestia asta de la mai multi oameni, sigur e o coincidenta] crede destul de puternic ca a obtine ceva e lucrul greu. Eu cred ca a-l pastra e mult mai greu. Si prin greu nu inteleg ca trebuie sa fie o corvoada, ci ca e partea aceea din a avea un lucru care chiar implica un efort. A obtine ceva e jumatate noroc. Norocul de avea acel lucru peste X timp e de 1/Y, Y fiind momentele care ar fi putut sa mearga prost. [exemple: ]
Cred ca va veni un moment in care raul sau binele va fi o amintire. Si din moment ce scriu asta ar trebui sa fie oarecum clar ca sunt destul de increzator in acei oameni care sunt conectati si inteleg.
Dar inainte de asta vom trece prin chestii de genul "Monsanto acquires Blackwater" [nu, chiar nu intru in detalii cu privately vs. publicly held company].
Am fost nitel retinut in a-l citi, dar ma bucur foarte mult ca am facut-o. Multumesc!
Dupa vreo 6 ore de umblat din chestie in chestie, am dat peste ceva ce ... da! O sa zic doar atat: "Rupert Sheldrake" si "morphic fields". N-am citit sau vazut prea multe materiale cu/de ale lui, dar ce am reusit sa parcurg mi se potriveste foarte bine!
Si mai stiu o chestie: de aproape fiecare data cand am incercat sa fac ceva "greu" nu am reusit din prima. Intai esuam la 2%, dupa aia, cu putina experienta aveam un 30% constant. Dupa aia incepeam sa am spike-uri, dupa aia spike-urile deveneau normalul, alte spike-uri le luau locul, si tot asa. Si chestia asta facea toata povestea foarte frumoasa! :)
Am scris ca sa nu uit.
Lasa un comentariu
Comentariile trebuie aprobate, deci nu vor apărea imediat pe site. E o soluție de moment împotriva spam-urilor.



©Sorin Buturugeanu - 2006-2024. Toate drepturile rezervate. Reproducerea integrala sau partiala a materialului de pe acest site fara acordul autorului este ilegala.