si mai multa lume, si mai putini oameni
Despre ..pisiciBlogArhiva blogGalerieSeriiComercialblog rss
 
lucruri inutile
2016-06-26 19:35:04
  • furculitele - serios, cred ca nu e chestie care sa ma faca sa ma frustrez mai tare decat atunci cand trebuie sa mananc cu o furculita. oricum sunt 3 mancaruri pe toata lumea asta la care chiar am nevoie de o furculita, si la doua dintre ele pot folosi si mainile la fel de bine. singura parte buna a unora dintre ele e ca au coada mai lata si poti sa iei sosul cu ea.
  • butonul de "zambeste" de la decathlon - n-are nicio logica. e un 10^5 pe care majoritatea nici nu-l pot pronunta, nu stii de cand se numara, sau de la cat a pornit. intr-un timp aveau si tablete langa case, dar de ce sa ai doua chestii care in mintea omului fac acelasi lucru? a, pentru ca prima nu folosea la nimic. bine ca au scos mizeria de la usa de la intrare.
  • ing homebank - da, am auzit ca e dintre cele mai ok aplicatii de la banci. dar e cam enervanta de cand au bagat bazarul. unul dintre minusuri li se trage de la bazar, celalalt doar a coincis cu el. sa explic de ce: bazarului i se face reclama in aplicatie (si?) in prima pagina, cea de autentificare. nu-i o problema, dar imaginea cu bazarul se incarca dupa ce se incarca formularul. eu duc degetul sa selectez campul de parola, fix cand se apropie electronii din dejtu' meu de la mana de ecran apare reclama cu bazarul, care ma duce in lista de bazaconii. surprinzator, cu degetul de la picior nu se intampla asta. nici cu nasul. cealalta problema e ca nu se inregistreaza dispozitive de pe care accesezi aplicatia. e o optiune acolo, pe care daca o bifezi, iti inregistreaza dispozitivul de pe care ai accesat si data viitoare cand intri de pe el nu mai trebuie sa treci prin cerberul numit verificare cu SMS (analogia aici e ca iti protejeaza banii din a pleca din cont. ati prins-o, nu?). vorbim de acelasi cont de homebank, ala cu SB... si fara _ in el, de pe acelasi IP, de pe acelasi browser ne-incognito. si mai sunt doua bonusuri. primul e ca acel cod de verificare e numeric, dar cand te baga in ecranul in care trebuie sa il introduci ai tastatura cu litere. de ce? al doilea: de ce pe cont personal poti pune ce parola vrei tu, dar pe ala de firma nu poti pune decat parola numerica de 5 cifre.
    intr-un moment de glorie am prins si oroarea asta de mai jos. pai nu stiu, inteleg greselile, dar parca de la aplicatia de homebank m-as astepta sa fie nitel mai testata. sunt curios cate exlicatii au dat managerii pe tema asta. toata aplicatia e un webview, css-ul e usor la nivelul ala. cu Leutu de la Universitate au fost destul de stricti in pixeli. poftim pixeli aici:
  • TEDx - bun, nu e cea mai proasta chestie de pe lume, dar ca sa gasesti un clip macar interesant [chit ca e jumatate fictiune si cealalta jumatate e cu pareri personale spuse ca si cum ar fi adevaruri mai adevarate decat "it's all in your head"]. pe langa TED e un pierde-timp care n-ar trebui sa existe si gata. dar cum nici TED nu e all that great ... hint: daca vreti continut de o calitate mai buna cautati creatori independenti. bite size psycho si presh talwalkar, chiar daca nu au cea mai buna prezentare, se distreaza facand un misto misto de TED.
  • vice punct com sau ro sau ce mama extensiilor o fi - nu-i stiu decat din reclamele pe care si le fac si 3-4 articole citite acum cativa ani pe acolo, dar simt cum incepe sa-mi bata inima mai repede cand aud de noile articole pe care le au. cred ca sunt pe primul loc la raportul repulsie provocata supra informatii pe care le am despre ei. cred ca sunt doar cativa oameni care ar putea sa-mi "recomande" un articol de-al lor si pe care sa ii mai consider oameni.
sunt sigur ca lista asta o sa creasca. scriam la ea de vreo 3 ani in gand, dar majoritatea lucrurilor nu mai sunt unde le-am lasat.
Update - 28 iunie
Postul asta a fost modificat in urma unei conversatii foarte frumoase cu Madalina de la ING [sper ca n-am gresit numele, sper ca n-am gresit numele]. Nu e la misto, chiar a fost o conversatie foarte ok in care stia toate punctele care ma nemultumeau in aplicatia de HomeBank si am primit asigurarea ca se va rezolva ce se poate rezolva. No, sa stiti cui sa multumiti cand o sa se rezolve. Eu sigur o sa fiu foarte multumit cand nu o sa trebuiasca sa schimb intre tastatura cu litere [mi-e rusine, ca programanator, ca nu stiu cum se cheama, dar poate pica informatia asta din cer fara sa o caut] si cea numerica si cand dispozitivele chiar o sa ramana inregistrate.
Legat de partea cu parola: am inteles ca in cazul conturilor noi sau la schimbare de parola se pot seta doar parole numerice din 5 caractere. Se pare ca asa s-a decis: parola numerica din 5 cifre + verificare cu SMS e mai sigur decat parola alfa-numerica. Deci daca vreti sa ramaneti cu parola alfa-numerica, nu o schimbati!
Nu am zis nimic despre faptul ca ar fi util sa poti administra conturi multiple [personal si de firma] prin acelasi login. M-am plans o data unui fost coleg de treaba asta si mi-a zis ca se poate, dar exista o taxa. Cand o sa devina destul de important incat sa merite o sa o platesc cu siguranta.
Articolul a fost modificat pentru ca Madalina [daca l-am gresit, l-am gresit, a doua oara o sa-l tin minte] pare genul de persoana care ar trebui ferita de unele cuvinte pe care le-am scris si care nu aduceau nimic pozitiv in lume.
Cineva foarte-foarte drag mi-a zis ca ar trebui sa fac o sesizare legata de nemultumiri, mai ales ca erau de bun simt si pareau genul de imbunatatiri de care ar fi beneficiat mai multa lune, dar am fost reticent. Cred ca e o lectie aici.
* varianta originala va ramane intr-un draft care nu va fi publicat
Lasa un comentariu
Comentariile trebuie aprobate, deci nu vor apărea imediat pe site. E o soluție de moment împotriva spam-urilor.



©Sorin Buturugeanu - 2006-2024. Toate drepturile rezervate. Reproducerea integrala sau partiala a materialului de pe acest site fara acordul autorului este ilegala.